elizdora

Friday, August 16, 2013


GÜNEŞ VE KLOR SAÇLARIMI KURUTTU DİYORSANIZ!!

Saçlar bir bayanı vezirde eder rezilde .Bakımlı gezmek uğruna çektirdiğimiz fönler ,boyattığımız boyalar bir de üstüne yaz  güzeşi ve havuzun kloru eklenince  sonunda hırpani bir hal alıyor canım saçlarımız.Buna birde yaş faktörü eklenince ah eskiden nasıl kıvır kıvırdı ,toka saçımı toplayamazdı dediğimiz saçlar avuç avuç dökülmekle kalmıyor birde sürekli uçları püsür püsür sürekli kestirmemiz gerekiyor.Ve eski saçlara kavuşma umudumuz gittikçe azalıyor.
Tabiki direnmenin yollarını bilmezsekJ Yıllardan beri saçını boyatmış ve sürekli model değişikli yapmış biri hem de bir eczacı olarak bazı tavsiyelerim olacak.
Öncelikle eğer saç dökülmesi çok ise mutlaka kan tahlili ile demir ve troidlere bakılması gerekiyor.Saçlarımızı an az iki üç ayda bir uçlarından aldırarak kırıklarından kurtulmak,fön makinasından olabildiğince uzak durmak,boyatmak gerekiyorsa mutlaka bitkisel –organik içinde peroksit miktarı minimum düzeyde olan boyalarla boyatmak yada eczanelerden temin edebileceğiniz organik boyalarla kendimiz boyamak olabilecek hasarı en asgariye indirmemizi sağlarken haftada bir içinde saçları besleyen defne-badem-ylang ylang –zeytin ve argan yağı karışımıyla bakım yapmakta(içine bepanthen-evigen ampul –bal ve yumurta sarısı eklenirse daha da güzel) daha parlak ,gür ve çabuk uzayan saçlara sahip olmamıza yardımcı oluyor.
İki tane ürün tavsiyem olacak .Bu ürünler aslında yazı başlığının  esas cevabını veren ürünler.Birincisi Klorane firmasının mangolu saç spreyı.Bu sprey hem saç uçlarını nemlendiriyor hem de saçın renginin güneşten etkilenmesini önlüyor.Sprey formunda olduğundan uygulamada gayet kolay  sık ve çık.Plaj çantalarının bence olmazsa olmazı.
İkinci  ürün ise argan yağlı Evigen sac serumu .Bu serum ise banyodan sonra ve ya kuru saça uygulanarak kırık ve kuru saçların onarılmasını . nemlenmesini  ve ışıl ışıl görünmesini sağlıyor.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home